El Secretari autonòmic de cultura inaugura la Mostra d’Hispània Nostra

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 7 d'octubre de 2016 .
Etiquetes: , , ,

El Convent de Sant Francesc alberga la mostra “re-coneixent el patrimoni espanyol a Europa que repassa els 191 projectes que han rebut el Premi Europa Nostra. El secretari autonòmic de cultura, Albert Girona, va presidir la inauguració d’esta interessant exposició, emmarcada en el Congrés d’Hispània Nostra. Girona ha destacat que “el país valencià és de les zones que més premis Europa Nostra tenen” i anunciava un plà triennal “per prioritzar aquells aspectes patrimonials que estiguen més precaris”. La Generalitat Valenciana, tot i tenir les arques prou buides, farà un esforç en este camp.

Els panells que ocupen l’espai de l’església de Sant Francesc, mostren elements patrimonials quina restauració ha estat motiu de reconeixement per part del col·lectiu que agrupa les associacions que treballen pel manteniment i visualització del patrimoni en tota Europa. L’edifici de l’Ajuntament de Morella té un d’estos reconeixements, també el pont del riu de les truites que ajunta Castelló amb Terol, Vilafranca amb La Iglesuela, o el paisatge de les oliveres mil·lenàries del territori Sénia.

Després de la inauguració de la mostra, que es podrà visitar fins primers de novembre, es va oferir un tast d’olis de les oliveres mil·lenàries del territori Sénia.

Més informació: | | |