Els bombers rescaten conductors atrapats a les carreteres i netegen l’accés de masies aïllades

comarquesnord.cat . Els Ports . divendres, 20 de gener de 2017 .
Etiquetes: , , ,

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló gestionat per la Diputació de Castelló ha estat treballant intensament durant la jornada del divendres en desenes de serveis derivats de la situació de nevades i fortes precipitacions que afecten a tota la província. Rescats de conductors atrapats per la neu, neteja d’accessos a masies aïllades i evacuació de persones en risc per l’episodi de pluges han estat la tònica dominant de la jornada.

 

Les llevaneus dels bombers netejant vials amb gruixos acumulats de més d’un metre

La neu havia deixat aïllat una zona de masos entre Morella i el Port de Torremiró
. SECCIÓ: Vídeos

 

Respecte a l’episodi de nevades, durant la jornada del divendres el Consorci ha treballat en la neteja de la totalitat de rutes viàries que té assignades a l’interior de Castelló. Els treballs es van iniciar el dijous, en activar-se el dispositiu especial para nevades que consta, entre uns altres, de 18 equips de màquines lleva neus, 9 vehicles saler i prop de 200 efectius coordinats pel Consorci.

A conseqüència de la neu, els efectius del Consorci han atès tot tipus de serveis al llarg de les últimes hores. S’ha assistit a desenes de conductors els vehicles dels quals havien quedat atrapats per la neu en diferents punts de l’interior de Castelló. També s’ha col·laborat amb els mitjans sanitaris en l’evacuació d’un ferit per accident de trànsit al centre sanitari de Forcall. Posteriorment s’han obert també els accessos perquè una SAMU pogués fer-se càrrec del ferit per al seu trasllat. Els efectius han treballat també durant tota la jornada en la retirada d’arbres caiguts així com en l’obertura d’accessos per a masies aïllades, disseminades al llarg del territori. Destaca el cas d’una dona malalta, que havia quedat aïllada en una d’aquestes masies a Forcall.

 
 

 

La Unitat de Maquinària pesada ha estat treballant al llarg del matí en camins i pistes de Barraques, mentre que a la tarda també ha començat a treballar a la zona de Morella per reforçar els treballs d’accés a masies i granges aïllades. Respecte a l’evolució de la neteja de vials, a última hora de la tarda la situació més complicada era la zona de Torralba.

. Previsió per al dissabte
Quant a les previsions, els equips llevaneus s’aniran retirant al llarg de les properes hores i es reincorporaran de nou abans de la matinada. Durant la nit es mantindrà algunes dotacions de guàrdia.

Per al dissabte està també previst que la Unitat de Maquinària i Logística es reforci amb un major nombre de pales carregadores. Ara com ara segueix decretada l’Emergència Situació 1 per a tot l’interior de Castelló.

Més informació: | | |