Reunió sobre prevenció del càncer de còlon

comarquesnord.cat . Morella . 26 de maig de 2017 .
Etiquetes:

El Centre de Salut de Morella ha acollit una reunió per parlar sobre la prevenció de càncer de còlon amb professionals del Centre de Salut Pública de Benicarló. El motiu d’aquesta reunió és l’extensió del programa de prevenció del càncer colo-rectal a tots els municipis del Departament de Salut de Vinaròs abans del mes de juliol, el que beneficiarà 20.000 persones.

Cal destacar que a més també està previst fer xerrades informatives per al públic en general. Només a Morella està previst citar a més de 1.000 persones, que rebran les cartes de citació per a les proves preventives de càncer de còlon a les properes setmanes. Des del Departament de Salut Pública de Vinaròs es considera molt important la col·laboració directa amb els centres de Salut dels municipis. «El més important és la coordinació i col·laboració amb tots els centres de salut per a que els veïns no hagen de desplaçar-se», explica Maite Pedrosa, metge Centre Salut Pública de Benicarló.

Les proves preventives es realitzaran a l’Hospital de Vinaròs i existeix tot un procediment a realitzar i que primer s’inicia al Centre de Salut dels pobles. Per tant els veïns de Morella iniciaran tot el procediment al seu propi municipi. Des del Centre de Salut Pública de Benicarló també s’han donat a conèixer en aquesta reunió a Morella, les estadístiques i les dades amb les que treballen actualment. Amb malalties relacionades amb el càncer, tota la prevenció que es puga realitzar sempre es positiva. És això el que es pretén amb aquest programa impulsat per la Conselleria de Sanitat mitjançant el Centre de Salut Pública de Benicarló.

Més informació: