Forcall i La Todolella reben la Directora General de Cultura per donar nous passos en defensa del patrimoni

comarquesnord.cat . Forcall / La Todolella . divendres, 3 de novembre de 2017 .
Etiquetes:

En la jornada de divendres, Carmen Amoraga, la Directora general de Cultura i Patrimoni ha visitat diferents punts d’interès patrimonial, cultural i patrimonial de les localitats de Forcall i La Todolella. En concret ha visitat els llocs on des de la Generalitat Valenciana s’està col·laborant amb la restauració com la ciutat romana de Forcall i l’edifici Saranyana de Todolella. A Todolella, Cultura subvenciona amb 35.000 euros les obres de construcció estructural de l’edifici Saranyana, declarat bé de rellevància local.

 

Nous passos per defensar el patrimoni històric

"Forcall i La Todolella reben la directora general de cultura i patrimoni", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Saranyana és un conjunt urbà o zona consolidada de l’antic nucli urbà de la pedania del mateix nom. Actualment, aquest conjunt es troba en desús o en fase de recuperació d’usos públics. Dins de les ajudes de la convocatòria per a la conservació i protecció de béns immobles del patrimoni cultural, es van concedir 40.000 euros per al projecte de restauració de l’entrada principal de la ciutat romana de Lesera, de Forcall. «Hem visitat aquests espais als que col·laborem i altres que s’han quedat fora com l’ermita de Sant Josep o el Convent dels Dominics a Forcall i el Castell Medieval a La Todolella», explica Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni.

De la visita a La Todolella, Carmen Amoraga, ha volgut destacar la bellesa del Castell de la localitat i la feina feta per l’alcalde Ricardo Miravet. A Forcall, la directora general, ha visitat l’ermita de Sant Josep, que actualment es troba en molt mal estat i, també el convent dels Dominics. Tots dos espais no han rebut ajudes enguany de la convocatòria per a la conservació i protecció de béns immobles del patrimoni cultural, però sí en va rebre la ciutat romana de Lesera. Amb aquesta visita s’ha posat de rellevància la importància del patrimoni cultural i històric de les dues localitats i també, s’avança en els contactes per millorar els indrets visitats.

Un dels altres punts de la trobada s’ha centrat en les festes i tradicions dels municipis. En concret a La Todolella s’ha parlat de declarar bé d’Interés cultural la Dansa de Todolella, i, que segons Amoraga rebrà l’informe favorable en la comissió tècnica i, a Forcall, s’ha destacat la possible candidatura de la festa de la Santantonada a patrimoni de la humanitat de la Unesco. Així, Forcall i La Todolella segueixen potenciant tot el seu patrimoni per tal de conservar-lo, restaurar-lo i difondre’l en les millors condicions.

Més informació: