LA FALSA: “Els senyors de la guerra”

Joan Carles Marcobal . 22 d'abril de 2018 .
Etiquetes: ,

Una vegada més els senyors de la guerra han trobat l’excusa perfecta per fer gal·la del seu poder. L’escenari, ara, Síria. Bashar Al Assad porta un munt d’anys fent carnisseries a la seua població, de fet ja ho feia el seu pare Hafez. Però com a bons proveïdors de petroli eren ben respectats per occident. Amb tot, la zona ha estat sempre un polvorí: el Kurdistan i el seu enfrontament amb Turquia, l’Estat Islàmic, l’amistat d’Al Assad amb Putin (vaja quina parella!) etc, són tot elements que ben bé podrien fer saltar l’espurna al muntó de pólvora. Tot era prou però si encara faltava més ens quedava per afegir a l’amanida la presència de Trump a la Casa Blanca i el possible ús per part d’Al Assad d’armes químiques contra la població.

Dic possible perquè en el record de tots està la recerca d’armes de destrucció massiva a Iraq per part de Bush, Blair i Aznar, on la única cosa que es va destruir amb les armes d’ells va ser la pau. Bé, puix ja els tenim a tots: Trump, Putin, Erdogan i Al Assad, condimentats com a espècie picant per May i Macron. Qui en dóne més?

El conflicte ja el tenim servit als nostres plats i perquè a Rajoy el tenim aconseguint un màster en provocar Catalunya si no ja haguere fet de Perejil una subseu. Però hauria de constar per a que la humanitat se n’assabente que Al Assad no ha estat atacat per provocar mig milió de morts, 1,5 milions de ferits i destruir un país, si no per usar armes que no pertanyen al reglament dels senyors de la guerra. I la ONU de convidat de pedra.

Més informació: |