LA FALSA: “Trets al sol”

Joan Carles Marcobal . 29 d'abril de 2018 .
Etiquetes: ,

Assistíem el passat dissabte un any més a l’espectacle de la final de la copa del rei, del qual desitgem que algun any només siga futbolístic. En la seua línia d’actuació, encabotonats en disparar al sol, el govern espanyol en general i el ministeri de l’interior en particular van instaurar una creuada contra el color groc, requisant totes les peces de vestir d’aquest color que els aficionats volgueren entrar a l’estadi. Victòria total! Tret d’alguns calçotets l’èxit de la operació va ser immillorable. Als serveis de seguretat dels estadis sabem ben bé que se’ls colen un elevat número de banderes franquistes preconstitucionals i una massa gran quantitat de bengales de lamentables conseqüències en ocasions.

Però quan es tracta de requisar bufandes el zel professional sobrepassa la qualificació del notable del màster de Cifuentes. Patim ja pels seguidors del Vila-real en cas de que l’equip de l’estadi de la Ceràmica arribe a una hipotètica final. Ja me veig a tots els aficionats vilarealencs duent camisetes de la segona equipació. I com que la final sigue contra el Cadis o Les Palmes, el desplegament policial serà ‘d’órdago’.

Ens declarem per principis contraris a la delinqüència, requisarem camisetes, bufandes, gorres i, si cal, algun sostenidor, confiscarem plàtans i canaris engabiats però mai no analitzarem detingudament perquè estem on estem i com hem arribat a esta situació dantesca que si no fóra per la tristesa que inspira donaria ganes de riure. Sembla que ‘la que se avecina’ es representa al carrer i a diari.

Més informació: |