LA FALSA: “Eso es lo bonito de la democracia”

Joan Carles Marcobal . 24 de març de 2019 .
Etiquetes: , ,

Us posava la setmana passada com a exemple de civisme les multitudinàries manifestacions que van tenir lloc el 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i les dels pensionistes reclamant pensions dignes. Bé, puix ja en podem afegir més. Més de 2000 manifestacions arreu del món van traure al carrer a milions d’estudiants per lluitar contra el canvi climàtic i en defensa del planeta que ens estem carregant de manera inexorable. Milions de joves recriminant a les classes dirigents la seua mala política mediambiental i milions de joves donant una lliçó de comportament cívic reivindicant una causa més que justa. Una vegada més el jovent ens està pegant una bona clatellada tirant-nos per cara la porqueria de planeta que els deixarem en herència.

Des de fa un temps, a l’agost del passat any, una adolescent sueca, Greta Thunberg, s’està convertint en una destacada activista en contra del calentament global i del canvi climàtic que està destrossant la Terra. La jove de 16 anys ens ha captivat amb els seus discursos davant d’alts dirigents mundials, al Fòrum Econòmic de Davos per exemple, on va pronunciar unes paraules demolidores davant dels representants allí personats, demanant-los que se comportaren amb el planeta com ho farien amb una casa en flames, perquè ho està. Greta ja ha estat postulada al premi Nobel de la Pau però també ha estat vedada pels grups popular, liberal i d’extrema dreta del Parlament europeu a intervindre a aquest parlament.

En una altra manifestació afortunadament sense incidents es protestava a Madrid contra el judici que té lloc a la capital de l’estat als dirigents catalans encausats per l’1 d’octubre i per l’autodeterminació de Catalunya. 18000 persones segons la Delegació del Govern i 120000 segons els organitzadors són les estimacions que demostren una vegada més que a aquest país tenim tantes dificultats per comptabilitzar gent com per aprendre idiomes. No van faltar dirigents que digueren que quan ells governen aquestes manifestacions no seran permeses, anunciant així que se passaran pel folre la Constitució que tant defenen. Tampoc van faltar contramanifestants que amb altres banderes volien rebentar l’autoritzada que tenia lloc. En eixe punt, destacables les paraules d’un policia que diu als joves portadors de banderes espanyoles i altres amb la creu de Borgonya: ‘se pueden manifestar y lo están haciendo, eso es lo bonito de la democracia, lo que cada uno pensemos queda aparte’. Com també se poden manifestar ells com tantes vegades ho fan. Només se’ls ha de demanar el que a tots, el comportament cívic en cadascuna de les manifestacions.

I el que cadascú pensem queda ben reflectit a l’hora de triar candidats per a les properes eleccions. Vox es nodreix de militars a la reserva, algun d’ells signant no fa massa temps d’un manifest en favor de Franco i el seu cop d’estat del 1936. Els militars tornen a la política i entraran de nou al Parlament… esperem que ara desarmats. Com va dir el policia és ‘lo bonito de la democracia’, acull fins i tot a aquells que la infamen.

Més informació: | |