La campanya electoral per a les autonòmiques s’enceta a la SER

Radio Valencia . València . divendres, 12 d'abril de 2019 .
Etiquetes: , , , , , , , , ,

Els cinc candidats han defensat els seus programes, però també han repassat la legislatura del Botànic: per a presumir de gestió, encara que insuficient, Ximo Puig i Mónica Oltra; per a reivindicar-se com a esperó del Consell, el podemita Rubén Martínez Dalmau; per a criticar-la i demanar que no es repeteixi, la popular Isabel Bonig; i Toni Cantó, de Ciutadans.

En el debat que tradicionalment organitza la Cadena SER, s’han estrenat tres nous candidats, Rubén Martínez Dalmau, candidat de Unides Podem-Esquerra Unida, reivindica a la seva formació com l’artífex des de fora del Consell, d’algunes polítiques valentes, però vol més, per això, ha dit, és necessari frenar a la dreta.

El candidat de Ciutadans, Toni Cantó somia amb una Comunitat lliure de barracons en els col·legis i de censura a l’hora de triar l’idioma. Es reivindica com el partit capaç de superar les polítiques nacionalistes del Consell, i l’herència del PP. Aposta per un pacte a l’andalusa, liderat per ell.

Isabel Bonig, la candidata del PP, que també es presenta a les eleccions autonòmiques per primera vegada, fa una crida a secundar la revolució fiscal, econòmica i social que persegueix, a superar el Botànic.

Mónica Oltra, la candidata de Compromís, defensa la gestió realitzada. “El Botànic ha demostrat la seva eficàcia a solucionar part de l’herència rebuda”. També vol més i per això assegura que és necessària una altra legislatura, perquè “la dreta no pot tornar”, ara bé també llança un avís als seus socis, no hi haurà reculades.

I finalment, el socialista Ximo Puig, que també ha defensat l’estabilitat d’aquests quatre anys, el triomf del diàleg entre els socis, segons Puig, l’important han estat les polítiques sense protagonistes. En un paper mes institucional demana el vot per al progressisme, no per a tornar al passat.

S’han abordat molts temes: Oltra ha anunciat que per a donar suport a Sánchez com a president s’hauran de perdonar els interessos del FLA; Martínez Dalmau demana a Puig que recolzi a Madrid una coalició: Socialistes-Unides Podemos, Bonig ha censurat el to baix de la reivindicació pel finançament just de Puig, Puig ha lamentat les “notícies falses dels populars i la seva aliança amb l’extrema dreta i Toni Cantó ha retret a populars i socialistes que no hagin estat capaces de canviar el finançament autonòmic.

Més informació: | | | | | | | | |