Els Ports en Moviment condemna el trencament de la Mancomunitat dels Ports


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 15 de març de 2011

Davant la notícia que sis municipis dels Ports han decidit abandonar la Mancomunitat Comarcal dels Ports, Els Ports en Moviment (EPM) vol fer constar el seu més enèrgic rebuig davant d’una decisió “que, considerem, va en contra dels interessos de la comarca”.

Des de l’associació diuen que “sense ser la panacea, la Mancomunitat Comarcal dels Ports és l’únic organisme de representació col·lectiva de què disposa la comarca. Si bé l’organització administrativa del País Valencià no ha afavorit la visibilitat de les comarques com a realitats històriques del nostre país, la mancomunitat ha estat -o hauria d’haver estat- l’eina a través de la qual fer sentir la nostra veu davant l’administració autonòmica”.

EPM volen manifestar que “condemnem que els ajuntaments de Portell, Todolella, Herbers, Ares, Sorita i Palanques hagen decidit desentendre’s de la Mancomunitat. Considerem que aquesta acció, amb la intervenció directa del president de la diputació, Carlos Fabra, està clarament vinculada a la proximitat de les eleccions del 22 de maig”, alhora que “Invitem als alcaldes que han decidit traure els seus municipis de la Mancomunitat a que reflexionen sobre la utilitat real que aquesta decisió va a tindre per aquestos municipis.”

L’associació condemna “que des de la diputació de Castelló s’haja treballat amb la voluntat soterrada de fracturar i dividir políticament una comarca que, com els Ports, ha mostrat un alt grau de cohesió social. La estratègia dibuixada des del diputació no contribueix en res a millorar el benestar d’aquests municipis en el seu conjunt. El trencament de la Mancomunitat respon únicament als interessos partidistes de Carlos Fabra. Davant la polèmica al voltant de les quantitats d’ajudes atorgades a cada municipi, reclamem a tots els alcaldes dels Ports que siguen capaços d’aplicar criteris equilibrats i racionals a l’hora de distribuir subvencions que vagen en benefici de tota la comarca.”

Els Ports en Moviment no vol “perdre l’oportunitat de recordar als responsables municipals dels nostres pobles que les Corts Valencianes van aprovar el passat estiu la Llei de Règim Local, que permet a la Generalitat eliminar de manera unilateral els municipis de menys de cinc-cents habitants. La decisió de dividir i fagocitar els municipis de la comarca prepara el terreny per a la desaparició dels nostres ajuntaments”.

Més informació: |