Lo Saló Cultural de Pena-roja podria convertir-se en un edifici destinat als jóvens


comarquesnord.cat, Pena-Roja
» dijous, 9 de juny de 2011

Lo municipi de Pena-roja està barallant la possibilitat de que l’actual Saló Cultural passo a ser un espai dedicat a la gent jove. En concret, l’alcalde en funcions de Pena-roja, Francisco Esteve, va explicar que una vegada s’acabo l’Edifici Multiusos que en estos moments s’està aixecant davant de les escoles, s’intentarà arribar a un acord perquè els jóvens del poble tinguen un espai propi on puguen passar el rato i fer les seues activitats. Des de fa més de deu anys, l’Associació de Jóvens de Pena-roja hi organitze allí lo Franja Rock.
Actualment, lo Saló Cultural de Pena-roja acull moltes de les activitats culturals que organitzen les diferents associacions del poble, com ara obres de teatre, concerts de música i també els balls amb orquestra dels mesos d’hivern. A més, este edifici també s’utilitze per als diversos assajos que fan los grups de música rock i tradicional del poble, la banda musical, així com també l’agrupació de teatre. Per no oblidar les diferents activitats esportives i d’oci que convoque lo Departament d’Esports de la Comarca del Matarranya.
D’esta forma, i una vegada entro en funcionament l’Edifici Multiusos de Pena-roja, lo Saló Cultural quedarie una mica més alliberat perquè moltes d’estes activitats se podrien fer a l’altre espai, com ara les actuacions de les orquestres, i que tenen dificultats per descarregar la infraestructura a les instal•lacions actuals. A la vegada, l’actual Centre Polivalent se convertirie en un edifici on tindrien cabuda totes les associacions culturals. L’Ajuntament de Pena-roja també estudie la possibilitat de fer un gimnàs a l’actual Saló Cultural.

Quarta fase del projecte
En estos moments, i segons va concretar Francisco Esteve, s’ha començat la quarta fase de l’Edifici Multiusos de Pena-roja, uns treballs que se centraran a tota la planta baixa, on estarà l’escenari i la pista de ball. Les obres, que tenen una partida de 160.000 euros, suposaran acabar els vestuaris, los banys, lo revestiment de la sala, passar el pis i el tancament de l’espai amb finestres i portes. Una vegada fetes estes obres, la previsió és que només sigue necessària una altra fase de 80.000 euros ja aprovada per a acabar la planta baixa de l’edifici.
Esteve va recordar que és difícil parlar de terminis d’obra, sobretot perquè el procés d’adjudicació d’obra sempre porte un temps, però va emfatitzar que “intentarem agilitzar al màxim i quan acabo una fase mos posam amb l’altra”. Acabada la planta baixa, després se treballarie amb la primera planta, que acollirà les oficines de l’ajuntament d’atenció al públic, així com la zona veterinària i de l’aparellador i una biblioteca. Tot i que les obres van a bon ritme, l’alcalde en funcions de Pena-roja va recordar que mínim fins lo pròxim any no estarà acabat.

Més informació: