Més de vint jóvens del Matarranya s’interessen pel programa d’antenes informatives


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» divendres, 7 d’octubre de 2011

Un total de 21 alumnes de l’Institut Matarranya s’ha interessant enguany amb lo programa d’antenes informatives. És la millor xifra fins ara, la qual cosa demostre l’interès que ha agarrat este projecte entre els adolescents. Segons va explicar la tècnica del Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya, Sandra Poveda, “la participació, any rere any, va creixent i n’estem molt contentes”. De fet, moltes de les antenes informatives que hi havie fins ara al Matarranya marxaven enguany a la universitat, deixant un buit prou important al programa. “Quan los voluntaris ja són majors de 18 anys, passen a ser jóvens dinamitzadors rurals”, quedant només tres o quatre antenes informatives a l’Institut Matarranya. Per tant, “ens ha sobtat molt que enguany tinguem 21 antenes informatives, la qual cosa és molt positiva”.

Ara, començaran a fer-se les classes de formació, ja que abans de participar a les trobades, tots los interessats amb lo programa d’antenes informatives fan una formació prèvia. Enguany, este procés se farà en tres grups degut a l’elevat nombre d’interessats. Estes seran a Fontdespatla (que integrarà antenes informatives de Fontdespatla i Mont-roig), Valljunquera (amb jóvens de Valljunquera i La Freixneda) i una tercera que reunirà a les antenes de Valderrobres, Beseit i Arenys de Lledó. Tot i això, altres jóvens que puguen estar interessats amb lo programa es poden dirigir al Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya, situat a la seu comarcal de Valderrobres.

A més, i com cada any, lo Departament de Joventut ja s’ha traslladat a l’institut del Matarranya per parlar amb los diferents cursos i engegar una nova edició de la ‘Apertura de Centros’. En este sentit, Poveda va remarcar que “allí informem sobre què fem, on este i sobre les diferents actuacions que duem a terme durant tot l’any. I mos ha sobtat molt que enguany los alumnes estan molt perceptius i tenen moltes ganes de participar i col·laborar amb natres”. Lo programa ‘Apertura de Centros’ està previst que començo a l’octubre i “creiem que la participació d’enguany serà més activa. A més, la gent tendeix a repetir”. De moment, Joventut està acabant de lligar les activitats que oferirà durant lo primer trimestre, algunes de les quals arriben com a proposta dels mateixos jóvens.

Més informació: | | |