Vilafranca protesta de nou, amb una concentració, contra les retallades de la Generalitat Valenciana



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 30 de gener de 2012

El professorat dels centres educatius de Vilafranca, Institut d’Ensenyament Secundari i Col·legi Blasc d’Alagó realitzaven aquest dilluns una concentració de protesta per les retallades efectuades per la Generalitat Valenciana a l’Educació. Des de fa setmanes, es realitzen actes de protesta tots els dijous a les 11,40 hores a les portes del centres educatius.

Aquesta vegada la protesta s’ha traslladat al centre de Vilafranca, a la Plaça d’en Blasc en un acte que començava a les 19,30 hores. Vora 60 persones, entre les que es trobaven professors, alumnes, pares, mares, autoritats municipals i representants dels sindicats han protestat contra les retallades del Consell. S’han pogut vore diferents pancartes portades pel professorat i alumnat de l’IES i de l’escola. Josep María Zapater, s’encarregaria de fer lectura del manifest.

A la conclusió de l’acte s’han escenificat els retalls que s’estan duent a terme per part de la Generalitat amb una de les pancartes. Retalls a les beques del menjador, a les ajudes del transport escolar, als sous dels professors…

A més, es considera que el procés de reivindicacions i protestes serà llarg i s’espera realitzar més actes a les properes setmanes. A alguns centres educatius ja han començat també els tancaments.

Unes mobilitzacions que continuen a tot arreu de la Comunitat Valenciana davant la política de retallades que està duent a terme el Consell i que afecten a pilars bàsics per a la societat com son l’Educació o la Sanitat, entre molts altres.

Més informació: | |