Els municipis sense depuradora deixaran de pagar els cànons de sanejament


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Matarranya
» dijous, 16 de febrer de 2012

Los municipis que no compton amb les depuradores acabades deixaran de pagar el 50 per cent del cànon de sanejament d’aigües fins que aquestes instal·lacions estiguen finalitzades. Així ho va explicar el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Modesto Lobón, qui va concretar que cal que s’inicion los tràmits lo més aviat possible perquè la decisió pugue incloure’s en la Llei d’Acompanyament als Pressupostos.

La creació de depuradores a tot Aragó (on s’incloie la de Pena-roja, en funcionament) estaven emmarcades en lo Pla Aragonès de Sanejament i Depuració, on estaven prevists un Pla Especial de Depuració d’Aigües Residuals (previst a municipis de més de 1.000 habitants, com Vall-de-roures), un Pla Integral de Depuració de la regió dels Pirineus, i un Pla Integral de Depuració de municipis de menys de mil habitants.

En lo Pla Especial de Depuració d’Aigües Residuals en los municipis de més de 1.000 habitants estaven previstos 131 projectes d’estacions depuradores, i 40 col·lectors que afectaven a 171 municipis o entitats de població. Una d’estes poblacions ere la capital del Matarranya, Vall-de-roures, on precisament este febrer es va aprovar en plenari una moció de Chunta de cara a revisar el projecte. A Vall-de-roures encara no s’han fet les obres.

Pel que fa al Pla Integral de Depuració (de menys de 1.000 habitants) este permetrà depurar el 10 per cent restant de les aigües de la Comunitat Autònoma i completarà el 90% de depuració posada en marxa gràcies al Pla Especial de Depuració i el Pirineus. En estos moments se troben paralitzades un total de 31 depuradores en tres de les tretze zones.

Més informació: