Castell de Cabres compleix 15 dies amb problemes de subministrament d’aigua pel gel


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Castell de Cabres
» divendres, 17 de febrer de 2012

Persisteixen els problemes a Castell de Cabres que continua sense aigua corrent en les cases. Ha passat mig mes de l’inici de les primeres congelacions en canonades i pràcticament deu dies en els quals la totalitat dels dipòsits del poble no flueix l’aigua perquè estan gelats. Aquesta setmana ha millorat la situació, però les mínimes segueixen registrant xifres en negatiu que no ajuden al fet que es descongelen els col·lectors i els propis dipòsits. L’ultima matinada els termòmetres van marcar -3º de mínima i durant les hores solars la màxima solament va pujar a 2º.

Tot indica al fet que el cap de setmana serà similar i no tindrà solució de moment la situació. La majoria d’habitatges compta amb dipòsits propis, però alguns veïns es veuen obligats a agafar aigua dels pous del municipi. L’estalvi d’aigua és fonamental i la despesa és amb comptagotes per a no desaprofitar gens d’aigua “en el moment que passa una cosa d’aquestes és quan et dónes comptes del bàsic que és tenir aigua” assenyalava Xavier Queralt, propietari de la Fonda de la Vila que cada matí plena garrafes de 25 litres en el pou situat davant de l’Església. El propi Queralt és dels veïns que ha aprofitat viatges a la Sènia per a dutxar-se “ací ens dutxem el just i alguns ho fem en altres pobles per a no gastar aigua”.

L’avaluació de danys es coneixerà quan per fi es descongelen les canonades i s’estudie quantes canonades s’han pogut rebentar per les gelades. Aquests problemes s’han generalitzat en tots els pobles dels Ports en els quals els lampistes tenen molt treball aquests dies. El temps està sent més suau les últimes jornades, però les matinades són de rigorós hivern com l’ultima en la qual l’observatori de Vilafranca va marcar -5º, el de Cinctorres -4º i el de Morella -2,5º.

Més informació: | |