Els col·legis protesten contra les retallades en el dia de la vaga

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 29 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

Uns minuts abans de les 10 del matí, hora de l’inici de les classes, la imatge tornava a ser de protesta. Els mestres, acompanyats també pels professors de l’IES Els Ports, han eixit al carrer per alçar la seua veu. Ja porten setmanes manifestant-se, però en esta jornada de dijous el significat de la protesta ha sigut més intens. Amb les pancartes, els equips docents han llençat missatges clars contra el que consideren està sent un greu retall a l’educació de qualitat i a altres serveis socials. Alguns d’estos texts s’han vist a les camisetes, amb frases com “Els polítics han malgastat i ho paga el funcionariat”.

Els escolars d’este centre miren amb atenció als seus mestres. Molts d’ells, per la curta edat, no deuen entendre el que està passant. Tot i això, els desperta un interès pel qual segurament hauran preguntat i pregunten.

Al costat de la manifestació, avui també està la vaga general convocada pels sindicats. Una vaga que afecta al desenvolupament normal del centre. Un servei tan bàsic com és el transport escolar no ha funcionat en esta jornada. Pel que fa al menjador, s’ha adaptat al nombre de xiquets que l’han requerit.

Els centres de primària, a l’igual que els de secundària, han de disposar per llei d’uns serveis mínims d’atenció als xiquets. En el cas dels col·legis, estos serveis són més complets que en el cas dels instituts.

Aquells mestres que exerceixen el seu dret a la vaga, no han volgut estar aturats. També han alçat la seua veu amb la resta de companys.

A pesar de les protestes i també en este cas de la no arribada del transport escolar, les classes al col·legi de primària s’han esdevingut amb relativa normalitat.

. Vídeo . Més protestes als col·legis en el dia de la vaga

Més informació: |