El PP comarcal considera que les guarderies tenen un paper prioritari

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 6 de març de 2014 .
Etiquetes:

La gestió de les vuit escoles infantils que té el Matarranya van ser el centre de debat de l’últim ple comarcal. El plantejament que té l’equip de govern (PAR-PSOE) ha estat traslladat als vuit municipis afectats, encara que alguns ja s’han posicionat en contra de la gestió comarcal que proposa la Comarca. L’ajuntament de Vall-de-roures va rebutjar en ple municipal la cessió dels equipaments escolars al Consell Comarcal, apostant per una gestió municipal, com s’ha fet sempre. A la vegada, Carlos Boné (PP), alcalde de la localitat, va recordar que tot i que les escoles infantils no són competència comarcal, és de la seua obligació aportar la quantitat suficient per al seu funcionament, com així estipulen els convenis vertebradors.

A nivell comarcal, el Partit Popular també va defensar que les escoles infantils tenen un paper prioritari al territori i que, tot i que al llarg d’este 2014 s’han vist reduïdes les transferències corrents per part de DGA en 130.000 euros, l’aportació econòmica a les mateixes ha de ser prioritària. Així ho va defensar Juan Enrique Celma a la sortida de l’últim ple comarcal, recordant que “està estipulat el que cobra cada professor, una sèrie de recomanacions i s’assigna una quantitat concreta”. Celma va afegir que “s’han de prioritzar les guarderies”, i que tot i que Educació no és competència de Comarca, “hi ha altres activitats que fa Comarca, no són competència, i no són tan prioritàries”. El PP va recalcar que el conveni no s’ha firmat, però que hi haurà els 423.000 euros.

. La versió contrària

Des de la bancada socialista, Alberto Moragrega va ironitzar que “d’on no hi ha diners no se’n poden traure. Quan els diners escassegen, cadascú té unes opinions i prioritats diferents. És cert que hi ha un problema actual, que és que DGA no té un finançament exclusiu per mig del Ministeri per a la gestió de les guarderies, i està buscant altres camps pressupostaris que vagen a parar a les guarderies”. La realitat és que “ara afecta a la Comarca perquè part d’uns diners extraordinaris” han de finançar la gestió de les vuit escoles infantils del territori. “I el problema és que han reduït transferències corrents en un tant percentual bastant elevat. El Matarranya se sent diferent perquè ha de defensar un eix vertebrador minso ja de per sí per cobrir vuit guarderies”.

La línia de debat arriba quan comparem comarques. I l’equip de govern del Matarranya considera que hi ha un tracte desfavorable per al nostre territori, perquè mentre aquí “hem de cobrir vuit guarderies, unes altres Comarques no n’han de destinar cap”, va recordar Moragrega. “Tots som igual i tots som aragonesos”, va recalcar el portaveu del PSOE. Perquè reduïdes les transferències corrents, “d’on traiem? D’esports? De serveis socials? Les guarderies no són una transferència de la Comarca. I el problema ara el té Govern d’Aragó, que ha traslladat el debat al territori quan altres Comarques de l’Aragó tenen convenis específics per a les guarderies”. Fins fa un any, era DGA qui destinava determinades quantitats econòmiques a cada municipi en funció del servei de guarderia.

Més informació: