La Comarca del Matarranya rebrà 214.000 euros per la gestió de les Escoles Infantils

comarquesnord.cat . Saragossa . dimecres, 11 de març de 2015 .
Etiquetes:

La Comarca del Matarranya rebrà este 2015 un total de 214.000 euros per a gestionar les escoles infantils del territori. Així es va despendre del Consell de Govern celebrat el passat 24 de febrer, on el Govern d’Aragó va aprovar el Conveni Vertebrador amb les 32 comarques d’Aragó, així com una partida addicional que fixe la quantitat a destinar a les escoles infantils per primera vegada. En el cas del Matarranya s’està parlant de 214.000 euros als que cal afegir 44.000 euros més pel finançament no satisfet de 2014, i que correspon a les guarderies de Beseit i de Massalió.

Des del territori, el president de la Comarca, Francisco Esteve, va concretar que “s’han aprovat les quantitats i ara estem pendents de si fem alguna reunió per la firma d’estos convenis”. En este context, Esteve va lamentar que “estem igual com sempre. Criteris que no entenem, tot va en convenis… Enguany s’ha firmat un conveni per a les escoles infantils. Correcte. Però no estem d’acord en que se’ns trague la meitat del Conveni Vertebrador. Qualsevol competència ha d’estar dotada de finançament. No podem traure finançament de la despesa corrent per intentar cobrir les escoles infantils”.

Tot i això, Esteve va reconèixer que a diferència de l’any passat, “que no vam tindre res, benvinguts diners”. El president de la Comarca del Matarranya creu que “en un principi no hi haurà suficient per assumir tots els costos”, com sí que es van poder assumir el 2013. I és que a diferència de fa dos anys, “ara tenim tres escoles infantils més a la nostra comarca”. Seguint amb la política dels últims anys, Francisco Esteve va recordar que “ajudarem totes les escoles”, amb la finalitat de que “els consistoris posen la menor quantitat possible”.

. El Conveni Vertebrador continue a la baixa

Esteve també va fer menció al Conveni Vertebrador, enguany marcat en 311.350 euros, qui va recordar que “el conveni s’ha reduït de formar important en els últims tres anys, encara que ara hi haurà un altre conveni per a les escoles infantils”. Tot i això, Esteve creu que “la millor fórmula per a assegurar les transferències a les comarques hauria de ser a través de partides individuals” i no els convenis. Sobre esta matèria, Esteve va afegir que “en un principi, el Conveni Vertebrador manté les competències”, però creu que “afectarà a la reestructuració d’alguns projectes que teníem pendents i ens haurem d’ajustar al màxim. Perquè mantindre els serveis és una cosa prioritària”.

A la vegada, Francisco Esteve va parlar d’un altre element. “Estem pendents de què pot passar amb la dependència, on hi haurà una important despesa econòmica. Conforme passo l’any sabrem alguna cosa. Però no pot ser que cada anys ens donen més serveis a cobrir i cada vegada els convenis absoluts s’estiguen disminuint. Perquè si parlem dels Convenis Vertebradors”, ara mateix ens trobaríem en “les xifres de 2012”, quan llavors “no teníem estes competències. Està bé perquè gestiones un servei, dones més imatge. Però han de ser conscients que si t’ofeguen i t’ofeguen al final serà molt difícil gestionar els serveis”.

Més informació: